När det blir fel

Det är viktigt att du som talare förbereder ditt framförande genom att tänka dig in i din publik, vilka lyssnarna är och i vilket sammanhang du ska tala. Det är grundläggande förberedelser inom retoriken. Men hur mycket man än har förberett sig så går det inte alltid som man tänkt sig.

To her majesty the Queen

President Barack Obama bryter mot kungliga koder när han under en middag i Buckingham Palace avslutar sitt tal, samtidigt som Englands nationalsång börjar spelas. 

Bestämmelser säger att under nationalsången ska det nämligen vara tyst. Det verkar Obama inte riktigt ha koll på. Titta i slutet hur han vill skåla med Drottning Elizabeth men hon visar tydligt sitt ointresse och låter sig vänta till sången är slut.

Jag tror och hoppas att Obama och Michelle fick sig ett gott skratt efter middagen så att han inte var för hård mot sig själv. Även världens mäktigaste man kan göra misstag, eller hur?

 

Annonser

Om Tystiklassen.se

Lärare som undervisar fotbollklasser i Aspuddens skola, född och uppvuxen i Stockholm. Brinner för skolans undervisning, retorik och bra böcker. I den här bloggen får du följa med i skolans vardag och ta del av en stor dos lektions -och litteraturtips. Här skapas och återberättas delar av mina upplevelser och erfarenheter genom fotografier och ord. Välkommen att följa med! Visa alla inlägg av Tystiklassen.se

Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: