Boktips

 

Läs den gripande berättelsen om Bruno, en ung pojke som bor ett bekvämt liv i Berlin underandra världskriget. Hans far är SS-officer och detta leder till att han blir kallad till tjänst i koncentrationslägret Auschwitz och hans familj måste flytta dit. Uttråkad av den nya tillvaron börjar Bruno en dag ge sig ut på vandringsfärd i den närliggande skogen och där hittar han en jämnårig judisk pojke, Schmuel i randig pyjamas sittande bakom ett taggtråds-stängsel och en livsfarlig vänskap inleds.

Boken finns också som film men den ska du inte se själv eftersom den är från 15 år, väldigt sorglig, gripande och oväntad. Se trailer nedan.

Annonser

Om Tystiklassen.se

Lärare som undervisar fotbollklasser i Aspuddens skola, född och uppvuxen i Stockholm. Brinner för skolans undervisning, retorik och bra böcker. I den här bloggen får du följa med i skolans vardag och ta del av en stor dos lektions -och litteraturtips. Här skapas och återberättas delar av mina upplevelser och erfarenheter genom fotografier och ord. Välkommen att följa med! Visa alla inlägg av Tystiklassen.se

Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: