Den absoluta sanna historien om mitt liv som halvtidsindian

Just nu läser klass 7A den här boken som handlar om Junior och baserar sig på en sann historia. Det är en både väldigt roligt och väldigt sorglig bok. Junior föds med en hjärnskada och lever med men och besvär, som stamning, läspning och vattenskalle. Junior växer upp i ett reservat i USA och han blir mobbad i stort sett ifrån det han lär sig att gå, och detta bara fortsätter. Han har en vän som skyddar Junior så gott det går, och de är oskiljaktiga.

En dag får han besök av sin lärare som uppmanar honom att lämna reservatet för att överleva. Det är en stark bok. Man vill både gråta och skratta när man läser den.

Annonser

Om Tystiklassen.se

Lärare som undervisar fotbollklasser i Aspuddens skola, född och uppvuxen i Stockholm. Brinner för skolans undervisning, retorik och bra böcker. I den här bloggen får du följa med i skolans vardag och ta del av en stor dos lektions -och litteraturtips. Här skapas och återberättas delar av mina upplevelser och erfarenheter genom fotografier och ord. Välkommen att följa med! Visa alla inlägg av Tystiklassen.se

Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: