I skuggan av San Siro – från proffsdröm till mardröm

I klass 7B läser vi nu boken om Martin Bengtssons pojkdröm som gick i uppfyllelse då han endast var 17 år gammal. Han fick ett proffskontrakt med den italienska fotbollsklubben Inter. Men bakom framgången finns en väg kantad av identitetskris, tränarbråk, möte med den stora kärleken, ensamhet och tristess.

Martin är kritisk till både den svenska och utländska fotbollsrörelsen, och menar att de unga talangerna drillas till fotbollsrobotar utan egna åsikter och känslor. Det är kontrakten och klubbarnas prestige som styr medan ett genuint engagemang för ungdomarna och deras möjligheter att utvecklas till hela individer saknas.

Annonser

Om Tystiklassen.se

Lärare som undervisar fotbollklasser i Aspuddens skola, född och uppvuxen i Stockholm. Brinner för skolans undervisning, retorik och bra böcker. I den här bloggen får du följa med i skolans vardag och ta del av en stor dos lektions -och litteraturtips. Här skapas och återberättas delar av mina upplevelser och erfarenheter genom fotografier och ord. Välkommen att följa med! Visa alla inlägg av Tystiklassen.se

Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: