Massmedierna omkring oss

massmedia

Vi ska nu påbörja ett nytt ämne i SO – nämligen samhällskunskap. Massmedia står på planeringen och du ska få lära dig mediernas uppgift i samhället – Tv, radio, internet och tidningar. Du ska få lära dig hur massmedia och demokrati hör ihop samt skilja mellan fakta och åsikter. Vad är tryckfrihet och offentlighetsprincipen – och får man skriva vad som helst i massmedier? Får man manipulera bilder hursomhelst?

Du kommer även att få lära dig vad som skiljer en kvällstidning från en morgontidning och du kommer snart att kunna berätta hur en dagstidning är uppbyggd och vilka delar den innehåller.

Glöm inte att titta på nyheterna och hålla dig uppdaterad!

//MT

Annonser

Om Tystiklassen.se

Lärare som undervisar fotbollklasser i Aspuddens skola, född och uppvuxen i Stockholm. Brinner för skolans undervisning, retorik och bra böcker. I den här bloggen får du följa med i skolans vardag och ta del av en stor dos lektions -och litteraturtips. Här skapas och återberättas delar av mina upplevelser och erfarenheter genom fotografier och ord. Välkommen att följa med! Visa alla inlägg av Tystiklassen.se

Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: