Planering SO-Historia/Antiken Vecka 8

antiken

Läs sidorna 210-217. Besvara alla Minns du och fundera och analysera frågorna. Besvara även frågorna; Arbeta med hela temat GREKLAND – för att se vad du lärt dig! OBS! Till torsdag!

Du läser om Makedoniens kung, Alexander den store. Han är en av världshistoriens mest berömda fältherrar som besegrade Persien och Egypten och förde erövringskrig till Indien. Alexanders erövringar spred den grekiska högkulturen ända till Indien – Hellenismen. Du får även lära dig om vetenskapsmännen och vad deras nyfikenhet resulterade i. Du får lära känna Aristoteles – den mest beundrade av de grekiska vetenskapsmännen.

Annonser

Om Tystiklassen.se

Lärare som undervisar fotbollklasser i Aspuddens skola, född och uppvuxen i Stockholm. Brinner för skolans undervisning, retorik och bra böcker. I den här bloggen får du följa med i skolans vardag och ta del av en stor dos lektions -och litteraturtips. Här skapas och återberättas delar av mina upplevelser och erfarenheter genom fotografier och ord. Välkommen att följa med! Visa alla inlägg av Tystiklassen.se

Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: