Planering Romarriket vecka 10-13

Vecka 10

Sidan: 218-227 + frågor

Vi läser om hur Rom byggdes, vilka folk som levde där och krigen som fördes för att ta makten och besegra fienden. Du lär dig hur riket växte och Romarnas erövringar av Kartago och Grekland. Du fördjupar dina kunskaper om hur Romarriket styrdes. Du lär dig om Marius och diktatorn Julius Caesar och vad de personerna betytt för historien.   

Vecka 11

Sidan: 228-239 + frågor

Du lär dig om kejsartidens början och om den mäktige Augustus styre. Du fördjupar dina kunskaper om den romerska armén och livet som soldat. Du lär dig om Vesuvius utbrott som fick hela Pompeji att begravas av stenar och aska. Du får även vetskap om hur man levde i antikens Rom, som barn, man och kvinna. Du läser om skolgång, arbete, vad människorna åt och vad de drack.   

Vecka 12

Sidan: 240-249 + frågor

Du läser om slavarna och varför de gjorde uppror. Du lär dig vad en akvedukt är och vad de användes till. Du lär dig om varför badhusen byggdes och hade så stor betydelse för romarna. Du återgår till kejsarna och fördjupar dig kring vissa av dem och lär dig om deras betydelse för historien. Hur kommer det sig då att det mäktiga riket i väst gick under? Vad har den romerska kulturen satt för spår i vår historia och hur präglar den vårt samhälle idag?

Besvara frågorna på sidan 48-49 så du vet att dina historiekunskaper sitter!

Vecka 13

Repetition + prov

 

Annonser

Om Tystiklassen.se

Lärare som undervisar fotbollklasser i Aspuddens skola, född och uppvuxen i Stockholm. Brinner för skolans undervisning, retorik och bra böcker. I den här bloggen får du följa med i skolans vardag och ta del av en stor dos lektions -och litteraturtips. Här skapas och återberättas delar av mina upplevelser och erfarenheter genom fotografier och ord. Välkommen att följa med! Visa alla inlägg av Tystiklassen.se

Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: