Ett hål om dagen av Louis Sachar – LPP

ett hål

Du ska läsa boken, Ett hål om dagen som handlar om den otursförföljda tonårskillen Stanley . En dag när han får ett par svettiga gymnastikskor ramlandes ner i huvudet blir han inte alls förvånad över att han blir anklagad för stöld. Det är bara precis som vanligt.
Stanley döms till 18 månaders straffarbete i ett ökenläger för ungdomsbrottslingar. Under den glödheta solen tvingas fångarna varje dag gräva ett stort hål. Allt är ”i uppfostrande syfte”. De övervakas av den stenhårde vakten Mister Sir och den fruktade anstaltschefen. Men snart börjar Stanley och hans medfångar ana att fängelseledningen döljer något, är det verkligen uppfostran som är anledningen till det meningslösa grävandet?
Klicka på länkarna nedan för att läsa LPP:n och veckans frågor att besvara i din läslogg.
Trevlig läsning!
MT
Annonser

Om Tystiklassen.se

Lärare som undervisar fotbollklasser i Aspuddens skola, född och uppvuxen i Stockholm. Brinner för skolans undervisning, retorik och bra böcker. I den här bloggen får du följa med i skolans vardag och ta del av en stor dos lektions -och litteraturtips. Här skapas och återberättas delar av mina upplevelser och erfarenheter genom fotografier och ord. Välkommen att följa med! Visa alla inlägg av Tystiklassen.se

Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: