Nu är han på väg

Obama

Obama sitter nu i skrivande stund i sin Airbus på väg till mellanmjölkensland, Sverige. När världens mäktigaste man landar på Arlanda i dag finns redan en stor del av hans väldiga följe på plats.

Presidentens jumbojet ”Air Force One” åtföljs av minst sexton flygplan och ett antal helikoptrar. Ett trettiotal fordon flygs in, däribland Obamas monsterlimousin, den 7,5 ton tunga ”Cadillac One” som är utrustad med bepansrad kaross, stålbotten och skottsäkra fönster – allt för att stå emot såväl krypskyttar som vägbomber och pansarbrytande missiler…

I Obamas följe på 600 personer finns kockar och läkare, försedda med avancerad utrustning och blod för en transfusion (Obama har blodgruppen AB). Det finns bombhundsteam, massor av politiska tjänstemän – och en särskild officer som bär väskan med koderna till USA:s kärnvapen.

Dessutom medföljer 250 beväpnade säkerhetsmän från Secret Service. Flera av dem har varit här en tid och rekognoserat färdvägar och gått igenom säkerhetsrisker med Säpo.

Hoppas du sovit gott Fredrik Reinfeldt – det kommer bli en lång dag!

/MT 

Annonser

Om Tystiklassen.se

Lärare som undervisar fotbollklasser i Aspuddens skola, född och uppvuxen i Stockholm. Brinner för skolans undervisning, retorik och bra böcker. I den här bloggen får du följa med i skolans vardag och ta del av en stor dos lektions -och litteraturtips. Här skapas och återberättas delar av mina upplevelser och erfarenheter genom fotografier och ord. Välkommen att följa med! Visa alla inlägg av Tystiklassen.se

Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: