Född fenomenal

föddfenomenal

Josephine ses inte bara framför kameran längre utan har nu även entrerat skrivarstugan och författat en ungdomsbok. Född fenomenal heter den och går emot många andra ungdomsböcker som författaren tidigare läst. Jag har inte hunnit läsa boken ännu men hört mycket om den. Är hon lika bra författare som hon är rolig i TV så kommer den garanterat falla mig i smaken.

Boken handlar om en tjej som heter om Rut. Hon har ett mycket gott självförtroende och är besatt av Anne Frank och andra världskriget.  Boken handlar alltså mindre om utseendefixering och det ”klassiska” tonårspratet. Bornebusch har själv sagt att hon inte ville skriva om en ung tjej som mådde dåligt (som det finns för många ungdomsböcker utav) utan tvärtom – någon som mådde riktigt bra i sig själv! Och det gör Rut. Det enda hon inte gillar med sig själv är sitt namn. Men det kan ju inte hon rå för.

Annonser

Om Tystiklassen.se

Lärare som undervisar fotbollklasser i Aspuddens skola, född och uppvuxen i Stockholm. Brinner för skolans undervisning, retorik och bra böcker. I den här bloggen får du följa med i skolans vardag och ta del av en stor dos lektions -och litteraturtips. Här skapas och återberättas delar av mina upplevelser och erfarenheter genom fotografier och ord. Välkommen att följa med! Visa alla inlägg av Tystiklassen.se

Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: